Dank aan de KIVI
Geplaatst op 10 april 2020

GROOT RESPECT en DANK aan de KIVI, het KONINKLIJK INSTITUUT VAN INGENIEURS,  een grote stille kracht in de strijd tegen het coronavirus.

 

INGENIEURS, SAMEN DIENEN WIJ DE STRIJD AAN TE GAAN TEGEN HET CORONAVIRUS EN WAT ER NOG GAAT KOMEN. DOE MEE!


Sinds de uitbraak van het Coronavirus in Nederland ontstaan er geweldige initiatieven in de samenleving om gezamenlijk de strijd aan te gaan tegen de Corona. Dit is hartverwarmend! Menigeen ingenieurs is bereid om een bijdrage te leveren en zich aan te sluiten bij een organisatie met echte daadkracht en waarbij de leden zich belangenloos in kunnen zetten voor een betere wereld. Een organisatie welk een inspirerende omgeving biedt en niet schroomt om initiatieven te ontplooien, te coördineren, middelen en ingenieurs in te zetten.

 

Een dergelijke organisatie is de KIVI, het Het Koninklijk Instituut voor Ingenieurs. De kern van wat zij delen als diverse beroepsgroep is hun fascinatie voor ingenieurswetenschappen en hun geloof dat zij middels ingenieurswetenschappen een betere wereld maken. Inmiddels bestaat deze 175 jaar oude organisatie uit meer dan 20.000 leden verdeeld over 38 specialisaties. Van Werktuigbouw tot ICT, van studenten tot gepensioneerden. 

 

Sinds vier weken is een groep van 500 Ingenieurs, de corona expertgroep, bezig met het coördineren, het geven van technisch advies, het inzetten van ingenieurs, middelen en technische bedrijven. Op de website van KIVI staan aantal onderwerpen waar op dit moment keihard aan gewerkt om het een en ander gerealiseerd te krijgen en waar wij als samenleving diep respect voor mogen hebben. Dit alles onder een bezielende leiding van de heer Jan Wind, bestuurslid KIVI. Waar wij als samenleving dankbaar voor mogen zijn. 

 

Door de huidige coronacrisis zitten veel Ingenieurs machteloos thuis en willen graag een bijdrage leveren. Dat zijn signalen die wij opvangen uit onze klantenkring. Ons advies is om naar de website van de KIVI te gaan en lid te worden en te kennen geven dat je beschikbaar bent. Dat levert positieve energie op. Met z'n allen maken we deze organisatie niet alleen sterker maar waarderen wij de inzet van de leden daar.