De gouden oliedruppel voor de Minor Asset Management and Maintenance!
Geplaatst op 10 maart 2020

De gouden oliedruppel voor de Minor Asset Management and Maintenance!

De gouden oliedruppel is een landelijke prijs die Re-data Solutions jaarlijks uitreikt. Deze prijs wordt aan een initiatief, bedrijf, groep of persoon die zich buitengewoon heeft ingezet voor het vakgebied tribologie. Een multidisciplinaire wetenschap die de Nederlandse samenleving economisch duurzamer, veiliger en slagvaardiger maakt.

Woensdag 5 februari 2020 hebben zes personen de gouden oliedruppel in ontvangst mogen nemen. Daarnaast is de prijs ook toegekend aan de minor Asset Management and Maintenance. Deze minor wordt aangeboden bij het volgen van de opleiding Werktuigbouwkunde aan de Haagse Hogeschool. De pionier en bruggenbouwer in het leveren van hoogopgeleide Maintenance Engineers!

Het werkveld wordt steeds meer high-tech, wat je ook terug ziet in onderhoud en beheer. Onderhoud wordt belangrijker.  Installaties worden steeds complexer, de productiviteit moet omhoog, de betrouwbaarheid moet worden vergroot. Door de opkomst van sensoring en big data is het voorspellen van onderhoud een hot item. Tijdens de minor doen de studenten onderzoek naar de status van asset management bij een bedrijf. Aan dit onderzoek koppelen ze een adviesrapport. 

De vraag naar Maintenance Engineers wordt in het werkveld steeds groter en afgestudeerden komen vaker in die hoek te werken. Re-data Solutions stimuleert deze minor en daarmee ook de toekomste Maintenance Engineers!

Lees meer over de minor en de uitreiking van de gouden oliedruppel award.