Waarom speelt tribologie een belangrijke voor de Maintenance Engineer?
Geplaatst op 14 mei 2020


Waarom speelt tribologie een belangrijke rol voor de Maintenance Engineer?


Maintenance Engineering, wordt steeds belangrijker als gevolg van de stijgende hoeveelheden apparatuur, machines, systemen en infrastructuur. Het werkveld wordt steeds meer hightech, wat ook terug is te zien in het onderhoud en beheer. Installaties worden steeds complexer, de productiviteit moet omhoog en de betrouwbaarheid moet worden vergroot. Onderhoud is dus ontzettend belangrijk voor uw machinepark en dat maakt een Maintenance Engineer onmisbaar. Om ervoor zorgen dat uw machinepark gesmeerd loopt past een Maintenance Engineer tribologische principes toe, maar waarom speelt dit zo’n belangrijke rol?

 

Tribologie is de kern van de werkzaamheden van elke Maintenance Engineer. Tribologie is een vakgebied dat specifiek onderzoek doet naar wrijving en slijtage die kunnen ontstaan op contactvlakken van materialen. Tribologie houdt zich dus bezig met wrijving, slijtage en smering. Door wrijving tussen machineonderdelen slijten deze en dit leidt uiteindelijk tot schade, storingen en uitval. Een ongewenste situatie!


Net zoals de onbekendheid van de naam van de Maintenance Engineer doet de onbekendheid van de naam tribologie geen recht aan de impact die het heeft op industriële processen en de economie. Het toepassen van tribologische principes door de Maintenance Engineer levert u als organisatie namelijk diverse voordelen op: 

 

 

Kortom, tribologie speelt een belangrijke rol voor de Maintenance Engineer en voor uw organisatie!