Waarom is de Maintenance Engineer belangrijk voor uw organisatie?
Geplaatst op 7 mei 2020


Waarom is de Maintenance Engineer belangrijk voor uw organisatie?


Een Maintenance Engineer houdt zich bezig met kapitaalgoederen en is verantwoordelijk om deze kapitaalgoederen in optimale staat te houden. Dat is natuurlijk niet het enige waar een Maintenance Engineer zich mee bezighoudt. Preventief en correctief onderhoud, het bewaken van bedrijfsprocessen, het verhelpen van storingen, het registreren en controleren van uitgevoerde werkzaamheden, bijhouden van technische voorraden en bijdragen aan verbeteringsprocessen behoren ook tot de werkzaamheden van een Maintenance Engineer.

 

Maar waarom is de Maintenance Engineer dan zo belangrijk voor uw organisatie? Maintenance Engineering, wordt steeds belangrijker als gevolg van de stijgende hoeveelheden apparatuur, machines, systemen en infrastructuur. Het werkveld wordt steeds meer hightech, wat ook terug is te zien in het onderhoud en beheer. Installaties worden steeds complexer, de productiviteit moet omhoog en de betrouwbaarheid moet worden vergroot. Onderhoud wordt belangrijker en daarom is een Maintenance Engineer zo belangrijk voor uw organisatie. Hij/zij zorgt ervoor dat uw dat uw machinepark gesmeerd loopt.

 

Een Maintenance Engineer speelt ook belangrijke rol in het behalen van diverse voordelen voor uw organisatie door middel van het toepassen van tribologische principes. Tribologie is namelijk de kern van de werkzaamheden van elke Maintenance Engineer.

Denk hierbij aan voordelen zoals: 

  • Minder energieverbruik door lagere wrijving en slijtage.
  • Minder onnodig onderhoud en vervangingskosten.
  • Langere levensduur en hogere betrouwbaarheid assets.
  • Hogere bezettingsgraad en efficiëntie assets.
  • Minder onderzoekskosten naar oorzaak storingen.
  • Minder mankrachten (door minder correctief onderhoud).
  • Minder afvalstromen.
  • Hogere veiligheid op de werkvloer.

De bovenstaande voordelen zorgen er weer voor dat de kosten sterk zullen dalen, dus het levert u ook nog eens economische besparingen op. Kortom, een Maintenance Engineer is onmisbaar binnen uw organisatie!